piątek, 21 marca 2014

ciasto kakaowo-bananowe

składniki:
- 2 małe banany (ok. 180 g), najlepiej dojrzałe
- 1 jajko
- 100 ml mleka
- 50 ml oliwy
- 150 g mąki
- 150 g cukru
- 50 g kakao
- 1/2 łyżeczki sody
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
wykonanie:
Zblenderować banany, zmiksować je z jajkiem, mlekiem i olejem. Mąkę wymieszać z proszkiem, sodą, kakao, cukrem i solą. Połączyć suche i mokre składniki, miksując. Piec 40 minut w temperaturze 180°C, przy włączonym termoobiegu.
czas: 1,5 godziny
ilość: keksówka 22 x 7 cm
kaloryczność: 310 kcal / 100 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz