poniedziałek, 2 marca 2015
pizza na spodzie z kalafiora
Składniki: (1 porcja)
- 200 g surowego kalafiora (może być mrożony)
- 40 g mąki
- jajko
- sól, pieprz
- koncentrat pomidorowy
- oregano
- ser żółty
- dodatki: szynka, warzywa, sery
Wykonanie:
Kalafiora zblendować z jajkiem i mąką, doprawić solą i pieprzem. Powstałą masę rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180°C przez 20 minut. Warto w trakcie pieczenia obrócić ciasto na drugą stronę.
Wyjąć spód z piekarnika, posmarować koncentratem wymieszanym z oregano, poukładać wybrane dodatki, przykryć serem i piec jeszcze 10 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz